Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
SEVGİLİ ÜNYELİLER VE FATSALILAR


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

 

% 2 karşılığında madenlerimizi yabancı şirketlere verenler, içme suyumuzu kirletiyor, doğamızın yeşil dokusunu mahvediyorlar.

Sırf rant uğruna, üstelik Ünye'ye ve Fatsa'ya hiç bir faydası olmayan yeraltı soyguncusu şirketlerin bu hoyratça vurgununa ve bozgununa dur deme vakti gelmedi mi sizce.

Yaşadığımız tecrübeler göstermiştir ki, mevcut iktidar ve yerel yöneticilerimizin bu sorunumuza çözüm bulma gibi bir dertleri yok.

Doğamızı, su kaynaklarımızı ve çocuklarımızın yarınlarını yok eden ve bozan bu gidişata dur diyelim lütfen.

Bir yanda Ünye Çimento fabrikası, dillere destan olan Ünyemizin yeşil dokusunu mahvedip dağları tepeleri delik deşik ederek resmen doğayı katletmektedir.

Diğer yanda yabancı bir şirkete verilen Fatsamızın altın değerindeki doğasını kel bir vaziyete sokan ve su kaynaklarımızı tehdit eden siyanürü kullanarak altın çıkaran şirket aynı şekilde çocuklarımızın yarınlarını yok etmektedir.

OMV ilk kurulmaya başlandığı zaman bir çok protesto yapmıştık. Bütün mahkeme kararlarına rağmen, hükümet inşaata devam ederek faaliyetini sürdürdü.

O gün kaygılarımızı söylemiştik ve deniz suyunun ısısının yükseleceğini ve bunun da deniz ekolojisi yönünden felaket olacağını dile getirmiştik. 

Şimdi o bölgede balıkların öldüğü haberleri gelmekte. Bunun ne kadarına bu şirket sebep oldu bilmiyoruz.

Irmaklarımızda kurulan bir sürü çakıl ocakları mevcut. Bu ocaklar ırmak ve derelerin yapılarını bozuyorlar ve gerekli su tutuşu olmadığı için hızla şehre inen su sel felaketine sebep olmaktadır.

Hiç bir rant ve menfaat doğal güzelliklerimizin, su kaynaklarımızın, akarsu ve derelerimizin hatta denizimizin temiz ve bozulmadan gelecek kuşaklara miras bırakılmasından daha önemli değildir.

Birileri para kazanacak diye insanlarımızın sağlığını bozacak işlere müsaade etmeyelim. Unutulmasın ki bizim gidecek başka vatanımız yok.

Elimizde bulunan ve halen bozulmamış değerlerimizi kurtaralım ve gelecek kuşaklara ulaşmasını sağlayalım.

 

 



Bu yazı 893 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI